[Burichan]  [Futaba]  [Zenburn]  -  [WT]  [Etusivu] [Hallitse]

[Takaisin]
Postaustyyli: Vastaus
Nimi
Sähköposti
Aihe   (reply to 3735)
Viesti
Tiedosto
Upote   Help
Salasana:  (viestin ja tiedoston poistamiseen)
  • Supported file types are: GIF, JPG, PNG
  • Maximum file size allowed is 2539 KB.
  • Images greater than 200x200 pixels will be thumbnailed.
  • Currently 1268 unique user posts. Näytä catalogi

Tiedosto 149602649830.gif - (684.67KB , 500x281 , a1d3b8aa0c9bac219837478cf76a6449183a86ba_hq.gif )
3735 No. 3735
mulla on niin etten enää jaksa tai osaa edes kirjottaa mitenkään järkevästi ja puhuessa vielä huonompi ulosanti. Se sosiaalinen kammo ei oo siinä pahin mutta tuntuu että ei muita kiinnosta mun jutut, enkä osaa niitä edes ilmaista.

Onko muilla näin? Ja jos on niin johtuuko tämä siitä että oon kokoajan yksin ja omissa maailmoissa... mistä taas nautin

Kuulostaa ehkä vähän tyhmältä mutta oon tyhmä niin älkää suuttuko
>> No. 3736
Hyvin todennäköisesti johtuu juurikin tuosta jos olet paljolti yksin etkä kauheasti keskustele muiden kanssa (eli harjoituksen puutetta, jos ei aikaisemmin ollut moisia ongelmia). Ajatuksien muodostaminen itselleen ei ole kuitenkaan niin tarkkaa, ne voivat jäädä kesken, hieman epäselviksi tai avoimiksi, mutta samalla tyylillä ei voi oikein muille kommunikoida.

>oon kokoajan yksin ja omissa maailmoissa... mistä taas nautin
Nautitko siis yksinolosta sinänsä vai onko se vain nautinnollisempaa verrattuna ei-yksinoloon (jos on sosiaalista kammoa yms.)
>> No. 3737
>>3736
Juuri tuota tulee harrastettua että käyn pääni sisällä keskusteluita jatkuvasti, puhun ja naureskelen itsekseni yksin ollessani, saan muodostettua kokonaisia lauseita ja ajatuksia ilman ongelmia. Sitten taas kun näitä samoja asioita yritän kertoa jollekkin toiselle ihmiselle niin lyö aivot lukkoon, puhun epäselvästi, saatan puhua asioista kertomatta tarkemmin mihin ne liittyy jne. Eli lyhyesti sanottuna en ota kuuntelijaa huomioon.

Ongelma ei siis ole siinä että pelottaisi se mitä toiset ajattelee minusta, vaan vieroksun niitä tilanteita koska ne alkaa olla jo niin vaikeita.

>Nautitko siis yksinolosta sinänsä vai onko se vain nautinnollisempaa verrattuna ei-yksinoloon (jos on sosiaalista kammoa yms.)
Nautin koska se on helpompaa, mutta toivoisin että osaisin keskustella paremmin. En siis vihaa muita ihmisiä tai ole katkera tai mitään. Tuntuu vaan ettei löydy enää edes kiinnostusta sosiaalisiin suhteisiin.

Olen ollu aina vähän ujo, mutta ei ollut nuorempana tällaista, joskus 18 ikäisenä alkoi (nyt 23) ja kokoajan pahenee.
Oon komeroitunu vähän niinku on/off, että olen ollut väliaikaisissa työsuhteissa muutaman kuukauden aiempina vuosina, mutta nyt alkaa tuntumaan etten enää kykene siihenkään. Lääkkeitä on ollut vaikka mitä ja pitkä masennuskausi takana, mutta siitä pääsin onneks yli. Lähinnä ahdistaa ja pelottaa miten selviää tulevaisuudessa.
>> No. 3738
Omat sosiaaliset kanssakäymiset etenkin puhumalla ovat aika vähäisiä. Joten aika paljonhan tässä joutuu spekuloimaan. Puhe on muutenkin joksenkin jänne elementti. Minä en ainakaan koskaan tiedä miten lopetan lauseen kun avaan suuni. Tavallaan muutan lennossa ajatuksiani lauseiksi. Havahduin tuotakin miettimään vasta kun ikää oli mittarissa +25v.

Toisilla ongelmana on että ajattelevat aivan liika mitä sanovat ja toisilla asia on taas aivan päin vastoin eli päästävät kaiken ulos suustansa. Emme voi koskaan tietää mitä toinen oikeasti ajattelee meistä ja meidän puheistamme. Voimme vain luottaa siihen mitä he sanovat ja toivoa, että he eivät valehtele meille. Ylimiettimällä asioita yksin varsinkin komerossa johtaa monesti väärin lopputuloksiin.

Jossain tuli vastaan neuvo ”Älä arvostele, tuomitse tai valita.” Arvostelemalla ja tuomitsemisella saa helposti keskustelukumppaninsa puolustuslinjalle, jolloin keskustelun luonne muuttu heti paljon kitkaisemmaksi. Jatkuvat valittajat taas yleensä levittävät huonoa oloaan sekä turhautumista muihin, eikä sellaisten seurassa ole mukavaa olla.
>> No. 3739
Näköjään ehti tulla viestikin siinä välissä kun kirjoittelin omaani.


Poista viesti []
Salasana:  
Report post
Syy