[Burichan]  [Futaba]  [Zenburn]  -  [WT]  [Etusivu] [Hallitse]

[Takaisin] [Koko keskustelu] [viimeiset 50 viestiä] [Ensimmäiset 100 viestiä]
Postaustyyli: Vastaus
Nimi
Sähköposti
Aihe   (reply to 44)
Viesti
Tiedosto
Upote   Help
Salasana:  (viestin ja tiedoston poistamiseen)
  • Supported file types are: GIF, JPG, PNG
  • Maximum file size allowed is 2539 KB.
  • Images greater than 200x200 pixels will be thumbnailed.
  • Currently 1268 unique user posts. Näytä catalogi

Tiedosto 129065676156.jpg - (191.37KB , 800x533 , wishful-thinking.jpg )
44 No. 44
Kokeillaas tämmöstä, saamme ehkä vielä elää...

Apokalaudalta tuntuisi löytyvän kenties kaikkein kommunikaatiokykyisimmät hikkyt, joten kysyn täällä:

Mitä talvi tekee teidän hikkyjen psyykeelle?

Vihaan tätä vuodenaikaa sydämeni pohjasta. Toivon että tulisi se saatanan kasvihuoneilmiö ja korventaisi koko pohjolan Saharaksi. Kylmä ja pimeä eristää tehokkaasti neljän seinän sisään, mikä ei ainakaan auta masennukseeni, sillä olen voimakkaasti kaamosmasennukseen taipuvainen. Olo on nytkin ihan hirveä. Mitään ei voi tehdä, minnekään ei pääse. Totaalieristäytyminen kuulostaa ehkä hikkyn ihanneolotilalta, mutta ei se sitä tässä tapauksessa ole. Vihaan ihmisiä, en ulkoilua. Vittumaista kun ei tarkene ja joka paikassa on vain mustavalkoisen sävyjä.
Laajenna kaikki kuvat.
>> No. 45
Tiedosto 129066445026.jpg - (181.17KB , 1155x1328 , WW2_Marine_after_Eniwetok_assault.jpg )
45
Talvisin on oikein mukava käpertyä lämpimän peiton sisään kylmässä huoneessa. Yölliset kävelylenkit tosin jäävät aina tekemättä kylmyyden takia. Pimeyskin alkaa tuntumaan, kun nukkuu päivällä ne ainoat tunnit, milloin aurinko valaisisi. Ei tunnu niinkään hyvältä herätä täysin pimeästä huoneesta ja viettää siinä samassa pimeydessä koko talvea. Varsinkin nyt olen jo alkanut huomaamaan vähän vaikutuksia, kolmeen viikkoon en ole käynyt ulkona ja aurinkoakin nähnyt melko vähän.

Tuntuu, että motivaatio ja kynnys alkaa tekemään asioita laskevat talvisin vielä matalemmalle, mitä se on kesäisin. Koululla en ole käynyt kolmeen viikkoon, enkä edes aloitellut juttuja mitä pitäisi olla jo tehty kauan aikaa sitten. Ei kesäisinkään mene kovin lujaa, mutta tämä alkaa olla jo naurettavaa. Tiedä sitten miten paljon johtuu talvesta, mutta en tälle muutakaan selitystä keksi.
>> No. 46
Mielestäni toiseksi paras vuodenaika heti loppusyksyn jälkeen.
Viileä ja pimeä ilmasto on aina ollut minun mieleeni ja varsinkin talvella on kiva kun voi rauhassa nukkua sen 4-5h eikä siltikään näe aurinkoa koko päivänä. Tuon pimeyden takia jaksan tehdäkkin komerossani enemmän kuin vaikka kesäisin, Jostain syystä tosin nukahtelen talvisin jos olen hetken tekemättä mitään, vaikka en edes olisi mitenkään väsynyt.
Pakkanen saa mennä jonnekkin -30°C tienoille ennen kuin se alkaa kaupassa käyntiä häiritsemään.
Lumesta ja jäästä en tosin erityisemmin pidä koska niiden takia en uskalla mennä pyörällä haluamaania vauhtia.

Huomattavasti siis paranee mieliala aina talvisin. Saisi se kesä jäädä etelään ja Suomessa vallita ikitalvi.
>> No. 47
>>44
Ei se kasvihuoneilmiö ihan noin toimi. Mutta en voi kieltää ettenkö mielummin asuisi maassa jossa on vuoden ympäri ainakin +15c.

En nyt tiedä masentaako talvi, mutta ainakin vihaan tätä kylmyyttä. Pimeys ei hirveänä häiritse, koska näkeepähän tähtiä ja kuun hyvin.
Eikä sillä, että ulkoilisin kesälläkään oikein ollenkaan, mutta talvella vielä vähemmän.
>> No. 48
Pidän talvesta paljon enemmän kuin kesästä. Kesä menettelee, jos sataa paljon. Kesällä on todella ahdistavaa käydä kaupassa. Kaikki vastaantulevat ihmiset tuntuvat niin onnellisilta ja muutenkin ihmisiä tuntuu olevan enemmän liikenteessä.
>> No. 49
Talvlviset yökävelyt ovat elämäni suola. En jaksaisi millään painaa eteenpäin, jollen pääsisi talvella kävelemään ympäriinsä, nauttimaan maisemista aivan kenenkään häiritsemättä.
>> No. 50
>>48
Lisäksi kesällä on vaikea nukkua, koska liian kuuma. Vihaan myös ötökäitä
>> No. 51
Olen itse hyvin talvi mielinen. Varsinkin syksyisin harmittaa, jos lunta ei pian ala satamaan maahan ja kaikkialla on synkän pimeää. Lumen tulo yleensä saakin minut piristymään, vaikka talven yleinen pimeys vähentääkin aktiivisuutta. Sinällään pimeys ei minua harmita, mutta jos talvellakin paistaisi pitkään aurinko niin olisi sitä yhtä pirteänä kuin kesäisin. Se olisikin minun mielestä se parhain ilma, jos olisi sopivasti pakkasta ja aurinko paistaisi. Komeroiluun talvi on parempi, koska hikoilun määrä vähentyy ja ötököitäkään ei ole häiriöksi asti. Yökävelyihini sää ei juuri vaikuta, sillä mitä kurjempi keli on niin sen parempi. Kunnon myrskyssä on mukava käydä kävelemässä, koska silloin ei taatusti kukaan muu ole huvikseen ulkona tallustelemassa.
>> No. 52
Tiedosto 129069335697.jpg - (20.00KB , 658x368 , en_ole_edes_hullu.jpg )
52
Itseänihän ei kylmyys haittaa, koska joskus laitan sellaisen kerroksen vaatteita, joita normaalit ihmiset eivät. Pitkiä kalsareita saattaa äärimmäistapauksissa olla kolmet päällekkäin ja villapaidan päällä vielä ylimääräinen huppari ja paksu takki, yleensä kaulaliinan alla on vielä Buff-kaulalämmitin. Olen oppinut nauttimaan joka säästä. Jos on lämmintä ja mukavaa, nautin siitä, ja jos on pimeää ja räntäistä, nautin siitä masokistisella tavalla. Ainoat asiat mitkä talvessa haittaavat minua ovat puhtaasti teknisiä: polkupyörää ei voi käyttää ja ulkona ja valokuvaus on mahdotonta (pimeys ja kiinalainen halpakamera ei siedä kylmyyttä).
>> No. 148
>>44
vitust d vitamiiniä korvaamaan auringosta saadut vitamiinit. lämpimiä vaatteita halvalla vaikka varustelekasta. lumiset illat valaistuilla alueilla (teollisuusalueet ym) ovat aika kirkkaita ja värikkäitä.
>> No. 165
Kaamosmasis iskee ainakin meikäläiseen kovasti. Ainainen pimeys ja kylmyys pistää keljuttamaan. Kesäisin pieni liikunta pitää mielen hyvässä vireessä, mutta talvipakkasilla ei viitsi mennä pakkaseen kärvistelemään. Kumma juttu miten parin tunnin kävelylenkistä musiikkia kuunnellen on tullut niin iso osa omaa hyvinvointia.
>> No. 211
>>148
Eipä se kaikkea pelasta, koska valo on tärkeä myös serotoniinituotannon ja unirytmin kannalta. Kirkasvalo jeesaa jo jonkinverran paremmin, muttei sekään kaikkea korvaa...

Pitäisi kokeilla noita ledivirityksiä kunhan jaksaa väsäillä semmoiset kun ei viitsi sitä riistohintaista vehjettä ostaa.
>> No. 213
Mielestäni talvi on maaseudulla kaunis. Kotona käydessäni on aina mukava katsella lumisia puita ulkona käydessä ja lapsuusmuistot metsissä hiihdellessä....
>> No. 217
talvessa on se kivakun voi pukeutua lämpimästi ja peittävästi niin muut eivät näe kaupungilla käydessä miten läski olen.
+kylmä ilma herättää kummasti, tosin vituttava tämä etelän talvi välillä kun hyppelee nollan ja -3välillä niin lopputulos on liukasta ja märkää.
>> No. 230
Tiedosto 129580951894.jpg - (9.38KB , 265x231 , 129475965320.jpg )
230
Talvihan on paras vuodenaika!
>> No. 231
Munkin mielestä talvi on kiva, koska saa peittää vartalonsa, vaikka en kovin ruma olekaan. Mutta laittaa masentamaan kun ei välttämättä näe auringon valoa muutamaan kuukauteen.
>> No. 232
>>231
Etkö pidä siitä, että ihmiset näkevät käsivartesi?
>> No. 237
Huokaus...

AP täällä. Pari kuukautta on ehtinyt vierähtää aloituspostista, eikä tämä nyt päällä oleva talvi ole ainakaan sytyttänyt rakkauttani talvea kohtaan uudelleen. Itse asiassa hajottaa niin saatanasti. Lunta on taas metrin korkeudella ja pakkanen on pannut pahimmillaan melkein -30 asteen voimalla. Ja vielä ainakin toiset kaksi kuukautta pitäisi jaksaa tätä paskaa. Ei perkele.
>> No. 291
Itse tykkään talvesta, on niin paljon positiivisia muistoja ajalta jolloin elämä ei vielä ollut perseestä. Lisäksi karut säät ajavat normaalihomot usein sisätiloihin ja iltakävelynsä saa tehdä kaikessa rauhassa.
>> No. 293
Tiedosto 129858735521.jpg - (55.94KB , 500x502 , 1297157020796.jpg )
293
>>291
Tämä.
Kesäisin vituttaa kun jonnet, musut, maahanmuuttajat ja sun muut tulevat ulos, on helvetin kuumaa, ikkunan vieressä jonnet vetävät paskarinkiä, lapset kiljuvat ja huutavat pihalla, ja maahanmuuttajat pelaavat HYVIN äänekkäästi jalkapalloa ja muita perinne harrastuksia, pitää laittaa ikkuna kiinni tämän takia, huoneessa alkaa haisemaan kuolleelta ja lämpötila huoneessa nousee nousemistaan savusaunan tasolle.

Eli ei se talvi niin pahasta ole, sisällä on mukavan lämmintä, ulkona on rauhallista.
>> No. 294
>>293
>Kesäisin vituttaa...
Unohdit hyttyset ja muut talvihorroksesta heräävät pieneliöt.
>> No. 333
Tiedosto 129960108360.jpg - (69.66KB , 480x345 , trollvinter.jpg )
333
Talvi alkaa olla taas takana ja minua vituttaa. Keskitalven pimeys on vaan jotenkin rauhoittavaa aikaa, valostuvat illat ja paskaiset lumikasat saavat vain pahalle tuulelle.
>> No. 334
>>333
Toivottavasti tänä vuonna olisi edes viileä kesä.
>> No. 809
En vihaa lunta ja kovaa pakkasta. Vihaan Helsingin talvea, joka useinmiten on sysimusta. Toivoisin, että täälläkin olisi -10 marraskuussa ja -20 joulukuusta helmikuuhun. Maaliskuussa 0, huhtikuussa 5-10, toukokuussa 10-15. Sen lämpimämpää ei oikeastaan tarttisi ollakaan.
>> No. 815
Tiedosto 131585097349.png - (643.76KB , 1280x720 , 8327.png )
815
Itsehän rakastan talvea, pimeä tulee nopeasti ja saa helposti unta. Ulkonakaan ei ole erityisen kylmä kun on tarpeeksi vaatteita. Lumi ja jää tuottaa vaikeita ja noloja tilanteita jos joutuu vaikka julkisilla kulkemaan ja kaatuu asemalla tjsp ;_;
>> No. 816
Tiedosto 131589556474.jpg - (27.66KB , 420x547 , söpö hauva.jpg )
816
Vihaan talvea ja syksyä. Ärsyttää ku jotkut rupee aina hehkuttaa kuinka ihanaa ja kaunista ku sataa lunta. No onha joku talvine maisema ehkä sinänsä ihan kaunis, mut kyllä kesänen maisema on paljo kauniimpi. Viime talvi oli hirvee, mut onneks täst talvest on ennustettu leutoa.
>> No. 820
Ainut asia jota talvessa kunnolla rakastan on kaamos (vittu kun sitä ei tuu näin etelässä) Kesää toisaalta vihaan, ei löydy paskempaa vuodenaikaa. Aina pirun kuuma ja helpostusta ei löydy ees tuulen vireestä. Syksy on parasta, on hämärää ja viileetä ja sataa niin voi rauhassa tunnelmoida kotona ja kuunnella sateenropinaa ja yöllä voi rauhassa mennä yökävelylle sateeseen. Pidän.
>> No. 821
Tiedosto 131610846184.jpg - (461.61KB , 864x1152 , 130960912344.jpg )
821
Ei se kai minulle oikein mitään tee. En pidä talvesta nykyään juuri lainkaan, kun on niin kylmää ja lumista varmaan viisi kuukautta putkeen. Parin kuukauden mittaisena menisi ihan mukavasti. Ei se kuitenkaan mielialaan tai mihinkään niinkään vaikuta, sen sijaan kevättalvelle-keväälle tuntuisivat asettuvan kaikkein pahimmat masennusjaksot vaikka toisaalta tykkäänkin keväästä. Tykkään kyllä kesästä ja syksystäkin. Kun on plusasteita tai enintään pari astetta pakkasta ja keli on hyvä, olen tyytyväinen.
>> No. 822
Toisaalta kyl just talvi tekee keväästä ja kesästä mukavan kun pitkän odotuksen jälkeen alkaa lumet sulamaan ja alkaa olla lämmintä. Jos kokoajan ois hellettä nii ei se välttämättä enää tuntus samalta.
>> No. 823
Ei varmaan, kun ilmastointilaite kuuluisi jokaisen komeron vakiovarusteisiin.
>> No. 1002
Talvihan yleisimmin pitää pahimman nuorison sisällä, kun eiväthän ne muotivaatteet pakkasta kestä... Talvella pystyy vähän ihmistä karttavampikin henkilö nauttimaan rauhallisesta kaupunkikävelystä.
>> No. 1003
>>1002
Tämä. Edellisenä talvena oli niin hienoa laahustella öisin ulkona vajaan 30 asteen pakkasessa. Ei ketään missään, lähiön nistirikollisetkin joita saa kesäisin pelätä, ovat öisin pakkasta paossa.
>> No. 1031
Talvi on ihan kiva jos se vaan nyt olis talvi. En voi kutsua tätä talveksi kun aluks ei sada lunta millään, sit sitä tulee paksu kerros, kahen päivän kuluttua kaikki sulaa, sit joskus viikon päästä kaiken loskan ja sateen jälkeen tulee taas lunta, ja sit se sulaa ja sitä rataa. Nytki on vähän lunta ainaski täällä mutta vettä vaan tulee ja kaikkialla on lätäköitä. Onneks en asu kaupungilla tai missään asuinalueella, siellä ne vähätkin lumet ois viel kaiken lisäks paskasia. On se kyllä jännä juttu, kesällä olin sillä fiiliksellä et tulispa jo syksy, ja sitten syksyllä olin sitä mieltä että sais tulla jo talvi, ja nyt aattelen että tulispa kesä. Kevättä vihaan kun sillon on kaikkein märin, likasin ja loskasin keli. Ainaki on ollu yleensä, kaikki ne lumeen hautautuneet roskat ja koirankakat sulaa esiin.
>> No. 1107
Inhoan kylmää yhtä paljon kuin pelkään ihmisiä, eli+-0.
>> No. 1108
Tiedosto 132802742828.jpg - (67.24KB , 768x480 , Sakamoto-san.jpg )
1108
Saatanan kylmä. Hyvä et viittii kaupassa käydä. Paluumatkalla tosin helpottaa.
>> No. 1112
Vau, yli 14 kuukauden jälkeen tämä ketju on vieläkin olemassa. AP täällä taas, piti oikein postata, kun yllätyin, ettei tämä ole jo bittien taivaassa.

Miellyttävän leudon alkutalven jälkeen uusi vuosi alkoikin taas kylmissä merkeissä. Kuusamolaisia käy nyt sääliksi. Muistutus itselleni, etten koskaan muuta ainakaan Itä-Suomeen, jo ihan näiden vittumaisten, Savolaisten talvien tähden.

Mutta onneksi tämä talvi ehti jo pitkälle, ennenkuin pahin tapahtui. Ehkä jo muutaman kuukauden kuluttua voin jälleen riisua varpaat paljaiksi.
>> No. 1137
Talvi on minulle aivan hirveää aikaa. Jo valmiiksi ahdistushäiriöisenä kaamosmasennus tekee kaikkea muuta kuin hyvää. Lisäksi talvella en voi harjoittaa yhtä harvoista harrastuksistani, moottoripyöräilyä, joka yleensä saa minut vähän rauhoittumaan ja ajattelemaan jotain muuta.

Mutta luojan kiitos on alkanut tulemaan hieman valoisampaa ulos.
>> No. 1179
Tiedosto 133128571534.jpg - (47.16KB , 604x340 , not this shit animu.jpg )
1179
Perseestä, kun kuivaa iho talvisin kun käy suihkussa ja muuta. Kutisee ja sitten jos rasvaa niin on kädet ihan rasvaset monta tuntia ja vielä hikoavatkin enemmän jostain syystä.

Joka talvi samaa.
>> No. 1236
Tiedosto 133497778255.png - (91.56KB , 645x428 , voi-ihanaa.png )
1236
Talvi on ohi ja pääsen ulos ilman takkia yölläkin kun ei ole pakkasia
>> No. 1551
23. Lokakuuta -2012. Ensilumi satoi taas alueelleni ja tämä ketju hengittää vieläkin, 2 vuotta myöhemmin. Kuinka kaipaankaan taas vihreän sävyjä ja nurmikkoa paljaiden jalkojeni alle...
>> No. 1554
Tiedosto 135101903312.jpg - (426.97KB , 1920x1200 , wallpaper-343221.jpg )
1554
Talvi on paras vuodenaika. Aamuyöllä bläkkiksen kuuntelu, tee tai lämmin kaakao + anime / peli, ja oikean maailman standardeilla talvella on ihan ok grafiikat. Ei sisällä ole kovin kylmä, tietokone ja kuuma juoma lämmittää.
>> No. 1555
Vaikka animen katsominen peittoon kääriytyneenä kylmänä talvipäivänä onkin varsin mukavaa, tykkään silti enemmän kesästä. Se jatkuva kylmyys ei vain sovi minulle. Mieluummin hikoilen komerossani 30 asteen helteillä.
>> No. 1556
Sopivan kylmä ja hiton pimeä loppusyksy on paras. Talvi on myös ihan kiva kun on kylmää ja pimeää.
>> No. 1618
Tiedosto 135350142914.png - (146.31KB , 363x480 , randy.png )
1618
>>1554
We are the same, you and I.
>> No. 1620
>>1618
We are the same, me and I
>> No. 1646
>>1620
We are all the same.
>> No. 1649
Tiedosto 135420026116.jpg - (828.52KB , 848x1200 , 28935dbb6994880520c19b364b7af6e3.jpg )
1649
Sisälämpötila noin 14°C. Ihan mukava, ainakin nukkumiseen. Talvessa on sekin hyvä puoli, että ihmisiä liikkuu ulkona vähemmän ja monella tuntuu olevan vähän kurjaa. Kaikki vuodenajat on hyviä.
>> No. 1653
Olen helvetissä!! Vittu, tää on perseestä, tappakaa mut joku!
>> No. 1654
>>1653
Miten sinne pääsee?
>> No. 1655
Tiedosto 135470227242.jpg - (323.65KB , 721x1162 , Ultramarine.jpg )
1655
>>1653
I'm on my way.
>> No. 1656
Tiedosto 13547449181.png - (13.45KB , 400x500 , a35bfebba5aaefed8ea3d13c19a31bca.png )
1656
>>1653
Onko siellä kylmä?
>> No. 1657
>>1656
Tottakai, koska olen ryssän helvetissä. Sisälämpötila putosi eilen jopa 17 asteeseen ja lämmittäminen pitää sen vain vaivoin yli 20:n. Täällä meni eilen illalla -25 pakkasastetta puhki. Jouduin pitämään kenkiä jalassa sisällä. Perkele! ;_;
>> No. 1658
Tiedosto 135478638127.jpg - (96.91KB , 550x416 , sopivanviileää.jpg )
1658
>>1657
Omassa kämpässäni on aina 14c-18c ja se on mielestäni sopivan viileää.
>> No. 1667
  Mikään ei ole parempaa kuin kävellä katuja tai puistoja pitkin kesäyössä. Vituttaa venata puoli vuotta että pääsen tekemään tätä. jaan vielä biisun jota tykkään erityisesti kuunella kesäyön yksinäisillä kaduilla
>> No. 1668
>>1667
Sehän on vielä hauskempaa talvella.
Varsinkin pyärily on talvella kivempaa.
>> No. 1677
Tippui viimeviikolla sisälämpötila hetkellisesti alle kymmeneen. Lämpöpuhaltimet vain hurisemaan ja päästiin takaisin perus viiteentoista. Nyt kun on pakkaset hellittäneet niin ei onneksi tarvi pelätä että heti tapahtuisi uudestaan.
>> No. 1693
  Nautin kesästä ehdottomasti enemmän ja kesällä tulee myös tehtyä öisiä kävelyreissujakin kun taas näin talvisin ei tulisi edes mieleen tuolla pakkasessa lähteä vaeltelemaan! Siinä vielä omilla lenkeillä soivaa musiikkia
>> No. 1697
Niin kauan kuin pakkanen pysyttelee välillä 1-15 niin ei valittamista. Lumi on kyllä kaunista ja kovakin pakkanen on mukavampi kuin kesäinen läkähtymiskuolema komerossa ja hyttyset/kärpäset/paarmat ulkona.
>> No. 1721
Tiedosto 135832911177.jpg - (76.40KB , 512x512 , ontherocks.jpg )
1721
>>1693
Kah, joku muukin kuuntelee Igorrr, sattumaa vai olisinko jopa itse vaikuttanut musiikkimakuusi, postasin nimittäin viime vuonna täysin päinvastaisen postin jossa sanoin että talvella yöllä kävelyllä käynti on parasta ja Igorrria siihen postiin upotin.
>> No. 1722
Nyt on sopiva sää. Noin -20 astetta pakkasta. Komerossa viileää ja ulkona ei tarvitse törmätä muihin ihmisiin.
>> No. 1727
Tiedosto 135932607110.jpg - (189.96KB , 442x650 , 1349462273528.jpg )
1727
voi tulispa jo kesä. vituttaa niin saatanasti tää talvi
>> No. 1728
>>1727
Voi tulispa jo syksy.
>> No. 1735
>>1727
Kylmää vastaan pystyy suojautumaan mutta kuumaa ei.

Puolestani voisi olla ikitalvi.
>> No. 1998
Voi vittu, taas se alkaa...
>> No. 1999
Olenko ainoa joka tykkää syksystä/talvesta? Ulkona on mukavampi käydä koska pimeää ja vähemmän ihmisiä. Koko päivän kotona makaaminenkin tuntuu vähemmän pahalta koska mitäpä talvella voi ulkona tehdä.
>> No. 2000
>>1999
Etköhän. Kesällä sentään viitsii mennä ulos muutenkin kuin pakon edessä. Viisaammat ihmiset muuttivat paremmin elämää ylläpitävään ilmastoon jo vuosituhansia sitten.
>> No. 2001
>>1999
Et. Saa vihdoin taas paremmin nukuttua, kun kämpän alkaa vihdoin viilentymään. Ei voi öisin nukkua ikkuna auki, koska tie lähellä ja siitä pärisyttelee valitettavan usein jonneja ohi yliäänekkäillä mopoillansa.

En vain olw koskaan ymmärtänyt kesän puolustajia. Kylmästä selviää Suomen oloissa aina pukeutumisella. Mutta siinä vaiheessa kun hikoilet alasti, on enää vaikea vähentää vaatetusta.

>>2000
>Viisaammat ihmiset muuttivat paremmin elämää ylläpitävään ilmastoon jo vuosituhansia sitten.
Täällä ei ole puulaa juomavedestä, mikä nyt sattuu olemaan ihmiselle välttämättömyys. Talvella se vielä varastoituu vielä kätevästi maan päälle.
>Kesällä sentään viitsii mennä ulos
Kodinvartija ulkona? adköfASDLNFAsdgkfinasfgök
>> No. 2002
>>2001
>Kodinvartija ulkona? adköfASDLNFAsdgkfinasfgök
Kävin viime kesänä kaksi kertaa yöllä ulkoilemassa ilman pakottavaa tarvetta ;_;
>> No. 2003
Tiedosto 138022764036.jpg - (57.61KB , 866x724 , 386793dad407c6429dbefdca61cfc74d.jpg )
2003
Jotenkin rauhoittavaa käydä kävelyllä kun ulkona on pimeää. Muutenkin tulee paljon paremmin uni kuin kesäisin. Kylmyys ei ole mikään haitta, siltä voi suojata itsensä pukeutumalla tarpeeksi hyvin. Talvesta ja lumesta en kamalasti pidä, tahtoisin vain että olisi ikuinen syyssää.
>> No. 2004
Tiedosto 138027560394.jpg - (517.11KB , 800x1100 , 67ef4afbccbe0d455f0b7dcbba20946c.jpg )
2004
Itse olen huomannut, että talvella on kuumottavampaa käydä yökävelyllä, koska katuvalaistus on kirkas kuin aurinko. Kesällä kun ei katuvaloja ole ainakaan minun asuinalueella käytössä ja Savossa on melko hämärä kesäyö. Syksyllä/talvella katuvalojen kohdevalaistuksessa voi olla varma, että kaikki huomaa, jos joku sattuu ikkunasta katsomaan tai autolla menee ohi, mutta kesäisin on yhtälailla hämärää joka puolella, joten minua ei huomata niin hyvin. Kai tähän voisi keksiä sellaisen ratkaisun, että alkaa käymään kävelyllä vaikka järven jäillä, kunhan järvi jäätyy.

Mikä nukkumiseen tulee, niin olen huomannut, että helteillä väsyttää jatkuvasti, ei tarvitse kuin kaatua sängylle/sohvalle ja nukahtaa vaikka lämpötila on 30 °C. Tietysti kylmällä on mukavampi nukkua. Parasta on kylmässä huoneessa kylmän suihkun jälkeen mennä peiton alle.
>> No. 2033
  Viimein on saapunut koko vuoden paras vuodenaika, syksy. Mitä mainioin aika yökävelyille
>> No. 2034
>>2033
>Itse olen huomannut, että talvella on kuumottavampaa käydä yökävelyllä, koska katuvalaistus on kirkas kuin aurinko. Kesällä kun ei katuvaloja ole ainakaan minun asuinalueella käytössä ja Savossa on melko hämärä kesäyö. Syksyllä/talvella katuvalojen kohdevalaistuksessa voi olla varma, että kaikki huomaa, jos joku sattuu ikkunasta katsomaan tai autolla menee ohi, mutta kesäisin on yhtälailla hämärää joka puolella, joten minua ei huomata niin hyvin.
Edelleen ihmettelen, miten syksy tai talvi on parempi yökävelyille?
>> No. 2035
>>2034
Koska on pimeämpää ja pimeys kestää pitempään.
>> No. 2054
Tämän päivän sää:
Lunta sataa ja kaikkia vituttaa.
>> No. 2055
>>2054
Tuolla mitään lunta ole ja sekös vasta vituttaa.
T: melko eteläinen suomi.
>> No. 2056
Tiedosto 13821006407.jpg - (571.01KB , 1200x900 , 0035.jpg )
2056
>>2055
Sillävälin Joensuussa:
>> No. 2094
Tiedosto 138528525660.jpg - (90.03KB , 640x480 , image20.jpg )
2094
On harvinaisen kaunis sää. Eilinen yö satoi lunta ja nyt aurinko paistaa ja on pieni pakkanen. Ottaisin kuvan, jos vain kameran omistaisin, mutta saakoon kelvata kuva jostain kaupungin kamerasta.
>> No. 2099
Tiedosto 138622860266.png - (399.01KB , 1280x720 , 12492949.png )
2099
Ei vieläkään lunta.

Olisi mukavaa jos joku yö sataisi lunta, haluaisin mennä kävelemään lumisateeseen.
>> No. 2100
Tiedosto 138670560643.jpg - (207.35KB , 500x920 , pcgaming.jpg )
2100
Tänään pamautin lämpöpatterin päälle ensimmäistä kertaa tänä talvena. Eli talvi on nyt käytännössä alkanut. Kesää odotellessa.
>> No. 2102
Tiedosto 138687587890.jpg - (6.16KB , 169x251 , muki (2).jpg )
2102
Eilen suli lumet pois ja nyt on taas synkkää ja pimeää.

Tulisipa lunta edes jouluksi.
>> No. 2103
>>2102
Täällä kävi toisin päin. TO/PE oli loskaa; loskaa kaikkialla, mutta tänä aamuna maat ja mannut olivat jäätyneet täysin.
>> No. 2104
>>2103
Täällä satoi eilen lunta ja ne suli taas tänään pois.
Vitun ilmastonmuutos.
>> No. 2105
Tiedosto 138728032494.gif - (0.96MB , 700x394 , 1387277579967.gif )
2105
>>2102
Sain käytyä yökävelyllä silloin kun vielä satoi lunta ja katuvalot tekivät kaikesta kaunista. Katsoin vielä ennen nukkumaanmenoa uuden Non Non Biyorin ja olin iloinen lumiteemasta.

Nyt melkein kaikki on sulanut aamun aikana pois ja maailma on ruma.
>> No. 2107
Ulkona sataa vettä. Tämä on talvi minun makuuni.
>> No. 2130
Talvella kaikki tuntuu loksahtavan kohdalleen. Ulkona on mukavampi käydä. Tietenkin lumi ja pakkanen haittaavat ihmisten elämää, mutta silti.
>> No. 2138
Tiedosto 138966690463.jpg - (28.68KB , 274x294 , yeees.jpg )
2138
Viime perjantaina kävin hakemassa paketin postista ja matkalla huomasin että oli taas pitkästä aikaa selvästi pakkasta. En tiedä miksi, mutta kävellessäni keskustaa kohti alkoi tuntua hyvältä, mies.
>> No. 2248
Tiedosto 139436297069.jpg - (309.03KB , 900x975 , 4c427a9071ccec427556c7b16ac10dbb.jpg )
2248
Ha ha, mikä talvi oli. Lumet on jo suurelta osin sulanut ja lämmintä säätä luvassa. Summer here I comes
>> No. 2249
Varasin kasan 2l pulloja täynnä vettä parvekkeelle, jotta voisin lyödä niitä aina pari kappaletta jääkaappiin, kun ne ovat jäätyneet. Oli tarkoituksena säästää sähkölaskussa. Mutta tietenkin tänä talvena oli sitten vain 2 viikkona riittävästi pakkasta, jotta vesi pulloissa edes jäätyi.
>> No. 2264
Tiedosto 139484051598.jpg - (63.83KB , 631x634 , [Underwater-Commie] Denpa Onna to Seishun Otoko - .jpg )
2264
En ole aikaisemmin kiinnittänyt asiaan pahemmin huomiota, mutta lumien sulattua ja kaiken epämääräisen saatan paljastuessa ulkoilma haisee taas ihan helvetin pahalle.
>> No. 2287
>>2264
Ai? Minusta taas tämä kevään haju (tai no nyt ei tuoksu koska tuli taas lunta) on parhaita hajuja mitä on, saattaa riippua siitä että parhaat muistot jotka minulla on tapahtuneet juuri huhtikuussa. Mutta tästä huolimatta ei se haju ole mitenkään paha, voi olla että täällä se on erilainen kasvillisuuden ja meren läheisyyden takia
>> No. 2288
Tiedosto 139526583648.png - (77.80KB , 500x450 , b75224319ccfd7caff13a733949c47ae.png )
2288
>>2287
>>2264 varmaan viittasi lumien sulamisen jälkeen paljastuviin koiran paskoihin. Naapurissa on yksi tuollainen kusipää, joka antaa koiran paskantaa pihalle ja ei siivoa.
>> No. 2292
Tiedosto 139538035177.jpg - (52.12KB , 1280x720 , [mudabone] Arakawa Under the Bridge - 09v2 [BD 720.jpg )
2292
>>2288
Tarkoitin yleisesti ottaen kaikkea ilmaa, sijaintina Joensuun keskustan liepeet. Luulen että pitäisi olla melkoinen koirapopulaatio että koko seudun saisi haisemaan paskalta. Todennäköisempänä aiheuttajana pidän kuolleitten kasvien ja pieneläinten biologista hajoamista, joka käynnistyy säiden lämmetessä (ja pikaisen guuglauksen jälkeen löytyi näkemystä tukeva artikkeli http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/kevaan-hajuja/).

Edellisen viestin kirjoittamisen jälkeen tosin iski yllättävä minitakatalvi, joten sain tehtyä vielä pari öistä kävelylenkkiä.
>> No. 2293
>>2292
Eipä siihen massiivista koirapopulaatiota tarvita. Kuvittele, jos sama ulkoiluttaja kulkee saman reitin joka päivä ja koira skeidantaaa aina tien varteen. Pakkasella se lörtsy säilyy kevääseem asti. Jos reitillä on vaikka 5 koiraa (, jotka tekevät jätöksensä päivittäin ja omistaja ei niitä suostu noukkimaan) ja talvi kestäisi yhtäjaksoisesti 60 päivää, tekee se 300 tuoksahtavaa kevätyllätystä.
>> No. 2294
>>2292
>Talven kylmimmän ja kesän kuivimman ajan maanpinnan hajottajat ovat lepotilassa, mutta kevät on aktiivista aikaa. Hajotustoiminnan tuloksena syntyy myös kaasuja ja haihtuvia yhdisteitä – siitä “mullan tuoksu”. Joskus, erityisesti lumen sulamisen aikaan, tuoksu on niin väkevä, että se on epämiellyttävä ja tuo mieleen kissanpissan.
Entä jos haisee ihan rehellinen paska ja tien varressa on koiran jätkösiä lähemmäs metrin välein?
>> No. 2433
Tiedosto 14031117039.jpg - (502.74KB , 500x1563 , letty yuuka garden thank you letty rapattu.jpg )
2433
Minä kun niin odotin tätä kesää. Ja sitten lunta juhannuksena. Kiitos niin tosi vitusti, Letty.
>> No. 2437
Tiedosto 140348705849.jpg - (79.55KB , 450x557 , 136536015844.jpg )
2437
Ihanaa kun ulkona on viileää ja sataa vettä. Ei tarvitse kärsiä infernaalisessa kuumudessa niinkuin yleensä. Toivottavasti tämä sää jatkuu kesän loppuun saakka.
>> No. 2438
>>2437
Toistettu. Vaikka alumiinifoliosta ja jesarista vihdoinkin kyhäämäni lämpökilpi esti lämpötilaa nousemasta helvetinmoisiin lukemiin, niin parempi silti näin.
>> No. 2439
Tiedosto 140353752153.jpg - (5.71KB , 284x177 , 1372555748003.jpg )
2439
>>2438
>alumiinifoliosta ja jesarista vihdoinkin kyhäämäni lämpökilpi

Vihdoinkin joku joka ymmärtää kuinka vakavaa liiketoimintaa ikkunanpeittäminen oikeasti on.

Itselläni on pahvista ja jesarista kyhätty kilpi ikkunan edessä joka estää 99% kaikesta sisääntulevasta valosta. Kuumuutta sen ei niinkään tarvitse estää sillä ikkunaani paistaa vain aamu-aurinko.
>> No. 2440
>>2439
Teit kyllä ratkaisevan virheen kun et käyttänyt foliota, hallituksen ajatuksenlukusäteitä ei nyt pysäytä mikään.
>> No. 2821
Tiedosto 141981939320.jpg - (69.60KB , 1280x720 , [HorribleSubs] BlazBlue - Alter Memory - 09 [720p].jpg )
2821
Alkukuu vielä heilui nollan molemmin puolin, mutta ainakin Joensuussa ollaan nyt perseen kohmettavissa lukemissa (oma_keksimä_mittari näyttää -19,9, viralliset asemat -23).

Uudeksivuodeksi on tosin povattu plussakelejä, joten saa nähdä miten lumet kestävät.
>> No. 2891
>>2821

Heh, itse kuvittelin että täällä Iissä on lämmintä kun oli vain ~3 viikkoa -15...-25. Tällä hetkellä nollakelit, toivottavasti kylmenee pian mutta ei kannta toivoa liikoja länsirannikolla nykyilmaston kanssa.
>> No. 2893
>>2821
Miten olet tehnyt mittarin? Elohopealla?
>> No. 3336
Tiedosto 144774649212.jpg - (292.58KB , 875x700 , 0cb62c55fb824755224ec756ba35cdbe.jpg )
3336
Eilen pyöräilin lumi- ja räntäsateessa reilut kymmenisen kilometriä. Tuntui unenomaiselta. On todella ihanaa liikkua omissa ajatuksissaan.

Puketumisessa pitäisi vain parantaa: Silmiin iski aika ajoin sade. Housujen ja kenkien läpi tunkeutui vähän kosteutta reisiin ja varpaisiin. Puolivälissä matkaa kädet olivat ihan jäässä, joskin lopppua kohden taas tuntui normaalilämpöiseltä. Moiset pikkuikävyydet eivät tosin haitanneet yhtään.

Olin valvonut vuorokauden, joten kotiin päästyäni nukahdin lämpöiseen petiin jo ennen iltaa. Englanninkielinen kuvailisi tuota sanalla "cozy", en tiedä hyvää suomennosta.

Tälläiset hetket tekee talven.
>> No. 3377
Tiedosto 145280267150.png - (272.18KB , 916x492 , varjoukko.png )
3377
Uskoisin että tuo ajoittain härnännyt -27 tuli järkytyksenä vain edellistalven leutoudesta johtuen. Talvi 2015 kun tuntui menevän ohi lähes varkain, sen ihmeempiä yksilöä haastamatta. Tässä talvessa on sensijaan ollut jo sellaista eeppisempää otetta, verraten vaikka vuoteen 2010 joka muistuu mieleeni varsin kylmänä. Mutta rauhoittaisin ihmisiä silti, alkujärkytyksen jälkeen tähän taas tottuu, päivät ja viikot komerossa vierivät nopeaan tahtiin ja pian kevät on taas ovella. Saattepa nähdä.
>> No. 3617
Tiistai-iltana satoi kiva lumipeite, mutta nyt lämpötila taas nousee ja taivaalta tulee runsaasti vettä.
[Takaisin] [Koko keskustelu] [viimeiset 50 viestiä] [Ensimmäiset 100 viestiä]


Poista viesti []
Salasana:  
Report post
Syy