[Burichan]  [Futaba]  [Zenburn]  -  [WT]  [Etusivu] [Hallitse]

[Takaisin]
Postaustyyli: Vastaus
Nimi
Sähköposti
Aihe   (reply to 32051)
Viesti
Tiedosto
Upote   Help
Salasana:  (viestin ja tiedoston poistamiseen)
  • Supported file types are: GIF, JPG, PNG, SWF, WEBM
  • Maximum file size allowed is 8594 KB.
  • Images greater than 200x200 pixels will be thumbnailed.
  • Currently 2520 unique user posts. Näytä catalogi

Tiedosto 149318977439.jpg - (75.22KB , 600x800 , kirjasto_tyty.jpg )
32051 No. 32051
Kokeillaanpa tehdä kirjoille ja lukemiselle ihan oma ketju, jos tästä saataisiin aikaan enemmänkin keskustelua. Ovatko muut apokalaiset kuinka aktiivisia lukijoita ja minkä tyyppisistä kirjoista pidätte eniten? Henkilökohtaisesti taidan lukea eniten tietokirjallisuutta. En tosin ole mikään himolukija, sillä 2 kirjaa kuukaudessa on minulle jo hyvä saavutus.

Kolme viimeisintä lukemaani kirjaa:
Fidel & Che - Ystävät vallankumouksessa, Reid-Henry Simon
Pelurit, Fjodor Dostojevski
Sapiens Ihmisen lyhyt historia, Yuval Noah Harari
Laajenna kaikki kuvat.
>> No. 32052
Minulla meni useampi vuosi niin etten lukenut yhtään kirjoja mutta viime vuoden lopulla aloin lukea Iain M. Banksin Kulttuuri-sarjaa. Kevään aikana varmaan saan tämän projektin loppuun mutta en ole vielä päättänyt että mitä luen seuraavaksi.
>> No. 32074
Seuraavaksi voisit ottaa Dostojevskin Riivaajat luettavaksi.
Fjodor Mihailovits ennustajana ja intelligentsian luonteen kuvaajana.
>> No. 32075
>>32074
Nimittäin siksi, että se on Dostojevskin merkittävin teos mitä tulee yhteiskunnan läpivalaisuun (eikä se kaunokirjallisesti häviä Idiootille tai Karamazovin veljeksillekään) ja koska ensimmäisen kirjavalintasi perusteella teen reiluja olettamia.
>> No. 32101
Tiedosto 149396529021.jpg - (448.97KB , 2559x1439 , JiOlcjj.jpg )
32101
Tuli luettua Liisa Stenbergin Vuosi Japanissa Opas arkeen ja elämään vieraassa kulttuurissa. Välillä on hyvä vähän palautella mieltä todellisuuteen sieltä piirrettyjen luomasta ihanne fantasia Japanista.
>> No. 32102
>>32101
Jos japanilaisessa yhteiskunnassa on jotain vialla, niin se johtuu vain siitä, että Yamaton poika ei enää 'liiku kirsikankukan tavoin'. Japanilaisista - kuten meistä muistakin länsimaalaisista - on kasvatettu tietoisesti paskahousuja.
Kysymys kuuluukin: kenen toimesta?

Toisin oli silloin, kun Wallenius (tuttu Mäntsälästä ja talvisodasta pohjoisen ryhmän johtajana) kirjoitti 'Japani marssii' -romaanireportaasinsa.
>> No. 32103
>>32102
jutkujen metkuja
>> No. 32104
Ei ole koskaan tullut tavaksi lukea kirjoja. Ostin kyllä vuosia sitten lukulaitteen E-kirjoille, mutta se meni rikki pari vuotta sitten. Luin sillä "A Short History of Nearly Everything", mikä selitti vähän kaikesta tieteestä ja maailmankaikkeudesta. Oli ihan mielenkiintoinen. Muistaakseni luin myös jonkin Philip K. Dickin. Englanniksi ikävä lukea, kun aina on joitain sanoja, joita ei tiedä. Ja hikkyhän ei mene kirjastoon.
>> No. 32105
Viimeksi yritin lukea Murakamin kirjaa Sputnik Sweetheart, mutta en jaksanut lukea loppuun. En kyllä tiedä oliko vika oikeastaan kirjassa, sillä en ole oikein jaksanut keskittyä mihinkään muuhunkaan lukemiseen.

Jos jollain on jotain modernin japanilaisen kirjallisuuden suosikkeja niin voi kertoa.

>>32101
>Välillä on hyvä vähän palautella mieltä todellisuuteen sieltä piirrettyjen luomasta ihanne fantasia Japanista.
En ole kirjaa lukenut, mutta yleensä kun tuota kuvausta näkee käytettävän vaikka jostain vlogista, niin yleensä se tarkoittaa sitä, että vlogaaja on kokenut jonkinlaisen Pariisin syndrooman ja purkaa sitten sitä pahaa oloaan valittamalla miten kamala maa Japani on.

Tosin kirja luultavasti käsittelee ihan järkevällä tavalla eroja kulttuureissa jne, mutta tulipahan nyt vain mieleen.
>> No. 32106
Tiedosto 14940924664.jpg - (237.19KB , 1200x1600 , s-l1600.jpg )
32106
Alkuvuodesta luin Volker Ullrichin Hitler -elämäkerran ensimmäisen osan, jonka jälkeen pläräsin Tolandin vastaavan läpi ties monennenko kerran ja onhan se vieläkin paras aatukerta, mutta vain toistaiseksi, koska Ullrichin tekele - tai siis sen englanninkielinen käännös - oli akateemisen asiallinen ja tottahan toki sakemannin pitää tästä aiheesta lopulta paras tekele työstää. Toivotaan, että vanha äijä saa sen jälkimmäisenkin osan valmiiksi.

Varsinkin proosan laadussa Toland voittaa lähes kaikki akateemiset historioitsijat, oli kyse sitten mistä tahansa aiheesta. Esimerkiksi japsien konnantöistä ei ole vielä parempaa yhden niteen (tai kahden, jos alkuperäisen jenkkijulkaisun mukaan lasketaan) tekelettä kuin tämän 'Rising sun'.
Kershawin kaksiosainen järkäle on tietysti saatettu ajan tasalle, mitä tulee ryssän arkistojen myötä paljastuneille tai varmistetuille tiedoille, mutta loppujen lopuksi nippelitietoa ei ole siinä paljoakaan enempää kuin Tolandin tekeleessä, vaikka sivumäärä on huimasti suurempi. Britin teksti on myös välillä, uskomattoman - siis aivan kauhean - täyteläistä, täysin, siis erittäin - holtittomalla pilkkujen ja täysin turhien sanojen käytöllä. Jeesustelussa saavutetaan myös välillä taso, josta Shirerkin olisi kateellinen.
En ole lyhennettyä painosta Kershawin tekeleestä lukenut, josta WSOY:n suomenkielinen käännös on ilmeisesti tehty, mutta jos tiivistys on tehty oikeista kohdista, niin sehän voi olla hyväkin.

Maser Wernerin Hitler -elämäkerta on myös ihan hyvä, mutta sekä suomennos että englanninkielinen käännös ovat lyhennettyjä jostain syystä.
>> No. 32108
Leikkikää vain, että ollaan sivistyneitä ja luetaan korkeita kirjoja ja niin edelleen, mutta minua kiinnostaa vain yksi ja ainut asia.

Kuinkas moni Apoista on lukenu Ajanpyörän/Wheel of Time lävitse?
Aloitin tässä uudelleen lukemisen jonkin aikaa sitten, ja huomasin, notta Ei helvetti ihmismieli kuvittelee paljon paskaa mukamas "vastustamaan profetiaa"

Onkos kellään muulla kirjasarjaa lukeneella tullut koskaan vastaavaa tunnetta?
Että notta maailma olisi niskassa.
>> No. 32109
Tiedosto 14941841662.jpg - (475.47KB , 800x559 , 1368124515988.jpg )
32109
>Michael Crichton - Saalistaja
Viihteellinen varoitustarina nanoteknologian vaaroista vuosituhannen vaihteelta. Scifijännäriksi vanhentunut suhteellisen hyvin.

>Ernest Cline - Ready Player One
Energiakriisin rampauttama ihmiskunta käyttää henkireikänään massiivista virtuaalitodellisuussimulaatiota joka on syrjäyttänyt suurelta osalta perinteisen internetin. Kun simulaation rakentaja ja enemmistö-omistaja kuolee, hän testamenttaa omaisuutensa kenelle tahansa joka löytää simulaatioon piilotetun pääsiäismunan. Väitetysti(tm) vaikuttanut(tm) Oculus Riftin kehittämiseen. Oli jännää luettavaa.
>> No. 32217
Tiedosto 149719165117.jpg - (98.49KB , 1103x1694 , globaalisaation_para.jpg )
32217
>Globalisaation paradoksi - Dani Rodrik
>Vapaat ja avoimet kansainväliset markkinat eivät olleetkaan kuninkaantie kohti onnellista huomista. Sen sijaan globalisaatio loi entistä ennakoimattomamman maailman, jossa yritykset, palkansaajat ja muut taloudelliset toimijat saivat huomata olevansa entistä kasvottomampien taloudellisten voimien rusikoitavina.
>Harvardin yliopiston professori Dani Rodrik osoittaa, että liiallinen globalisaation voimaan luottamisen aika on ohi. Demokratia ja kansallinen itsemääräämisoikeus ajautuvat väistämättä ristiriitaan ylikansallisten taloudellisten voimien kanssa. Yksikään hallitus ei voi yhtä aikaa palvella sekä maailmantalouden vaateita että omaa kansaansa. Globalisaation paradoksi pyrkii hahmottelemaan kansainvälistä maailmaa, jossa demokratia ja talous eivät enää olisi ristiriidassa.
http://netn.fi/Globalisaation-paradoksi

Tylysti vihertekstasin kuvauksen julkaisijan sivuilta, niin ei tarvitse alkaa miettimään liikaa mitä kertoisin.
Ihan mielenkiintoinen kirja globalisaation haasteista. Melko yksinkertaista luettavaa eli ei jatkuvaa numeroiden latomista tai edellytä suurempaa taloustietämystä. Pari vikaa lukua olivat tosin vähän niin ja näin, sillä niissä kirjoittaja vain esitteli omaa mielikuvitusmaailmaansa siitä, miten asiat voitaisiin korjata.
>> No. 32257
Tiedosto 149891365452.png - (0.98MB , 1280x720 , buddi_ja_jesse.png )
32257
Osaako kukaan suositella mitään hyvää buddhalaisuuteen liittyvää kirjaa?
>> No. 32258
>>32257
Luontuuko englanti? What the Buddha Taught on eräs kirja jonka olen lukenut, vaikka sitä on kritisoitu siitä, että se edustaa nykyistä modernia (länsimaisvaikutteista) buddhalaisuutta. No, ehkä perinteinen uskontomainen buddhalaisuus ei ole kovin mielenkiintoinen länsimaalaisille, ja siitäkin on miljoona erilaista versiota.

Verrattain suoraan lähteelle menemistä hankaloittaa se, että esimerkiksi Raamattu on aika pieni kirja jos vertaa buddhalaisuuden pyhien kirjojen määrään, joten niitä on aika hankala lähteä tutkimaan. Lyhyistä, tunnetuista kirjoista mainittakoon Dhammapada joka on myös aika vaikeaselkoinen.

https://web.ics.purdue.edu/~buddhism/docs/Bhante_Walpola_Rahula-What_the_Buddha_Taught.pdf
http://piipiip.net/~jlavi/buddhism/Dhammapada.html


Poista viesti []
Salasana:  
Report post
Syy