[Burichan]  [Futaba]  [Zenburn]  -  [WT]  [Etusivu] [Hallitse]

[Takaisin] [Koko keskustelu] [viimeiset 50 viestiä] [Ensimmäiset 100 viestiä]
Postaustyyli: Vastaus
Nimi
Sähköposti
Aihe   (reply to 32051)
Viesti
Tiedosto
Upote   Help
Salasana:  (viestin ja tiedoston poistamiseen)
  • Supported file types are: GIF, JPG, PNG, SWF, WEBM
  • Maximum file size allowed is 8594 KB.
  • Images greater than 200x200 pixels will be thumbnailed.
  • Currently 2594 unique user posts. Näytä catalogi

Tiedosto 149318977439.jpg - (75.22KB , 600x800 , kirjasto_tyty.jpg )
32051 No. 32051
Kokeillaanpa tehdä kirjoille ja lukemiselle ihan oma ketju, jos tästä saataisiin aikaan enemmänkin keskustelua. Ovatko muut apokalaiset kuinka aktiivisia lukijoita ja minkä tyyppisistä kirjoista pidätte eniten? Henkilökohtaisesti taidan lukea eniten tietokirjallisuutta. En tosin ole mikään himolukija, sillä 2 kirjaa kuukaudessa on minulle jo hyvä saavutus.

Kolme viimeisintä lukemaani kirjaa:
Fidel & Che - Ystävät vallankumouksessa, Reid-Henry Simon
Pelurit, Fjodor Dostojevski
Sapiens Ihmisen lyhyt historia, Yuval Noah Harari
Laajenna kaikki kuvat.
>> No. 32052
Minulla meni useampi vuosi niin etten lukenut yhtään kirjoja mutta viime vuoden lopulla aloin lukea Iain M. Banksin Kulttuuri-sarjaa. Kevään aikana varmaan saan tämän projektin loppuun mutta en ole vielä päättänyt että mitä luen seuraavaksi.
>> No. 32074
Seuraavaksi voisit ottaa Dostojevskin Riivaajat luettavaksi.
Fjodor Mihailovits ennustajana ja intelligentsian luonteen kuvaajana.
>> No. 32075
>>32074
Nimittäin siksi, että se on Dostojevskin merkittävin teos mitä tulee yhteiskunnan läpivalaisuun (eikä se kaunokirjallisesti häviä Idiootille tai Karamazovin veljeksillekään) ja koska ensimmäisen kirjavalintasi perusteella teen reiluja olettamia.
>> No. 32101
Tiedosto 149396529021.jpg - (448.97KB , 2559x1439 , JiOlcjj.jpg )
32101
Tuli luettua Liisa Stenbergin Vuosi Japanissa Opas arkeen ja elämään vieraassa kulttuurissa. Välillä on hyvä vähän palautella mieltä todellisuuteen sieltä piirrettyjen luomasta ihanne fantasia Japanista.
>> No. 32102
>>32101
Jos japanilaisessa yhteiskunnassa on jotain vialla, niin se johtuu vain siitä, että Yamaton poika ei enää 'liiku kirsikankukan tavoin'. Japanilaisista - kuten meistä muistakin länsimaalaisista - on kasvatettu tietoisesti paskahousuja.
Kysymys kuuluukin: kenen toimesta?

Toisin oli silloin, kun Wallenius (tuttu Mäntsälästä ja talvisodasta pohjoisen ryhmän johtajana) kirjoitti 'Japani marssii' -romaanireportaasinsa.
>> No. 32103
>>32102
jutkujen metkuja
>> No. 32104
Ei ole koskaan tullut tavaksi lukea kirjoja. Ostin kyllä vuosia sitten lukulaitteen E-kirjoille, mutta se meni rikki pari vuotta sitten. Luin sillä "A Short History of Nearly Everything", mikä selitti vähän kaikesta tieteestä ja maailmankaikkeudesta. Oli ihan mielenkiintoinen. Muistaakseni luin myös jonkin Philip K. Dickin. Englanniksi ikävä lukea, kun aina on joitain sanoja, joita ei tiedä. Ja hikkyhän ei mene kirjastoon.
>> No. 32105
Viimeksi yritin lukea Murakamin kirjaa Sputnik Sweetheart, mutta en jaksanut lukea loppuun. En kyllä tiedä oliko vika oikeastaan kirjassa, sillä en ole oikein jaksanut keskittyä mihinkään muuhunkaan lukemiseen.

Jos jollain on jotain modernin japanilaisen kirjallisuuden suosikkeja niin voi kertoa.

>>32101
>Välillä on hyvä vähän palautella mieltä todellisuuteen sieltä piirrettyjen luomasta ihanne fantasia Japanista.
En ole kirjaa lukenut, mutta yleensä kun tuota kuvausta näkee käytettävän vaikka jostain vlogista, niin yleensä se tarkoittaa sitä, että vlogaaja on kokenut jonkinlaisen Pariisin syndrooman ja purkaa sitten sitä pahaa oloaan valittamalla miten kamala maa Japani on.

Tosin kirja luultavasti käsittelee ihan järkevällä tavalla eroja kulttuureissa jne, mutta tulipahan nyt vain mieleen.
>> No. 32106
Tiedosto 14940924664.jpg - (237.19KB , 1200x1600 , s-l1600.jpg )
32106
Alkuvuodesta luin Volker Ullrichin Hitler -elämäkerran ensimmäisen osan, jonka jälkeen pläräsin Tolandin vastaavan läpi ties monennenko kerran ja onhan se vieläkin paras aatukerta, mutta vain toistaiseksi, koska Ullrichin tekele - tai siis sen englanninkielinen käännös - oli akateemisen asiallinen ja tottahan toki sakemannin pitää tästä aiheesta lopulta paras tekele työstää. Toivotaan, että vanha äijä saa sen jälkimmäisenkin osan valmiiksi.

Varsinkin proosan laadussa Toland voittaa lähes kaikki akateemiset historioitsijat, oli kyse sitten mistä tahansa aiheesta. Esimerkiksi japsien konnantöistä ei ole vielä parempaa yhden niteen (tai kahden, jos alkuperäisen jenkkijulkaisun mukaan lasketaan) tekelettä kuin tämän 'Rising sun'.
Kershawin kaksiosainen järkäle on tietysti saatettu ajan tasalle, mitä tulee ryssän arkistojen myötä paljastuneille tai varmistetuille tiedoille, mutta loppujen lopuksi nippelitietoa ei ole siinä paljoakaan enempää kuin Tolandin tekeleessä, vaikka sivumäärä on huimasti suurempi. Britin teksti on myös välillä, uskomattoman - siis aivan kauhean - täyteläistä, täysin, siis erittäin - holtittomalla pilkkujen ja täysin turhien sanojen käytöllä. Jeesustelussa saavutetaan myös välillä taso, josta Shirerkin olisi kateellinen.
En ole lyhennettyä painosta Kershawin tekeleestä lukenut, josta WSOY:n suomenkielinen käännös on ilmeisesti tehty, mutta jos tiivistys on tehty oikeista kohdista, niin sehän voi olla hyväkin.

Maser Wernerin Hitler -elämäkerta on myös ihan hyvä, mutta sekä suomennos että englanninkielinen käännös ovat lyhennettyjä jostain syystä.
>> No. 32108
Leikkikää vain, että ollaan sivistyneitä ja luetaan korkeita kirjoja ja niin edelleen, mutta minua kiinnostaa vain yksi ja ainut asia.

Kuinkas moni Apoista on lukenu Ajanpyörän/Wheel of Time lävitse?
Aloitin tässä uudelleen lukemisen jonkin aikaa sitten, ja huomasin, notta Ei helvetti ihmismieli kuvittelee paljon paskaa mukamas "vastustamaan profetiaa"

Onkos kellään muulla kirjasarjaa lukeneella tullut koskaan vastaavaa tunnetta?
Että notta maailma olisi niskassa.
>> No. 32109
Tiedosto 14941841662.jpg - (475.47KB , 800x559 , 1368124515988.jpg )
32109
>Michael Crichton - Saalistaja
Viihteellinen varoitustarina nanoteknologian vaaroista vuosituhannen vaihteelta. Scifijännäriksi vanhentunut suhteellisen hyvin.

>Ernest Cline - Ready Player One
Energiakriisin rampauttama ihmiskunta käyttää henkireikänään massiivista virtuaalitodellisuussimulaatiota joka on syrjäyttänyt suurelta osalta perinteisen internetin. Kun simulaation rakentaja ja enemmistö-omistaja kuolee, hän testamenttaa omaisuutensa kenelle tahansa joka löytää simulaatioon piilotetun pääsiäismunan. Väitetysti(tm) vaikuttanut(tm) Oculus Riftin kehittämiseen. Oli jännää luettavaa.
>> No. 32217
Tiedosto 149719165117.jpg - (98.49KB , 1103x1694 , globaalisaation_para.jpg )
32217
>Globalisaation paradoksi - Dani Rodrik
>Vapaat ja avoimet kansainväliset markkinat eivät olleetkaan kuninkaantie kohti onnellista huomista. Sen sijaan globalisaatio loi entistä ennakoimattomamman maailman, jossa yritykset, palkansaajat ja muut taloudelliset toimijat saivat huomata olevansa entistä kasvottomampien taloudellisten voimien rusikoitavina.
>Harvardin yliopiston professori Dani Rodrik osoittaa, että liiallinen globalisaation voimaan luottamisen aika on ohi. Demokratia ja kansallinen itsemääräämisoikeus ajautuvat väistämättä ristiriitaan ylikansallisten taloudellisten voimien kanssa. Yksikään hallitus ei voi yhtä aikaa palvella sekä maailmantalouden vaateita että omaa kansaansa. Globalisaation paradoksi pyrkii hahmottelemaan kansainvälistä maailmaa, jossa demokratia ja talous eivät enää olisi ristiriidassa.
http://netn.fi/Globalisaation-paradoksi

Tylysti vihertekstasin kuvauksen julkaisijan sivuilta, niin ei tarvitse alkaa miettimään liikaa mitä kertoisin.
Ihan mielenkiintoinen kirja globalisaation haasteista. Melko yksinkertaista luettavaa eli ei jatkuvaa numeroiden latomista tai edellytä suurempaa taloustietämystä. Pari vikaa lukua olivat tosin vähän niin ja näin, sillä niissä kirjoittaja vain esitteli omaa mielikuvitusmaailmaansa siitä, miten asiat voitaisiin korjata.
>> No. 32257
Tiedosto 149891365452.png - (0.98MB , 1280x720 , buddi_ja_jesse.png )
32257
Osaako kukaan suositella mitään hyvää buddhalaisuuteen liittyvää kirjaa?
>> No. 32258
>>32257
Luontuuko englanti? What the Buddha Taught on eräs kirja jonka olen lukenut, vaikka sitä on kritisoitu siitä, että se edustaa nykyistä modernia (länsimaisvaikutteista) buddhalaisuutta. No, ehkä perinteinen uskontomainen buddhalaisuus ei ole kovin mielenkiintoinen länsimaalaisille, ja siitäkin on miljoona erilaista versiota.

Verrattain suoraan lähteelle menemistä hankaloittaa se, että esimerkiksi Raamattu on aika pieni kirja jos vertaa buddhalaisuuden pyhien kirjojen määrään, joten niitä on aika hankala lähteä tutkimaan. Lyhyistä, tunnetuista kirjoista mainittakoon Dhammapada joka on myös aika vaikeaselkoinen.

https://web.ics.purdue.edu/~buddhism/docs/Bhante_Walpola_Rahula-What_the_Buddha_Taught.pdf
http://piipiip.net/~jlavi/buddhism/Dhammapada.html
>> No. 32464
>Aldous Huxley - Uljas uusi maailma
Ihan jännää luettavaa oli tällainen vanhempi scifi.

On tässä parin kuukauden aikana useampikin kirja tullut luettua, mutta en jostain syystä ole saanut aikaiseksi mainita niistä mitään tässä ketjussa.
>> No. 32465
>Eliezer Yudkowsky - Rationality: From AI to Zombies
Esseekokoelma joka käsittelee ajattelua, päätöksentekoa, totuutta ja vähän kaikkea siitä ympäriltä. Pääasiassa todella kiinnostavia kirjoituksia vaikka reiluun 1800 sivuun mahtuukin jonkin verran aiheita jotka eivät itseeni niin kovasti iskeneet.

On myös jaossa ilmaiseksi: https://intelligence.org/rationality-ai-zombies/
>> No. 32468
>>32257
Eksä oo nähny uutisia? Puddalaiset hillomunkit (nutipäitä, bingo!) ovat saatanan esitaistelijoita ja länkkäritoimittajien 20 vuotta ylistämä ja säälimä, vihdoin kotiaresista vapautettu vahva naisjohtaja onkin nyt vaarallinen natsi!
Herramme Jeesus Kristus taas on ollut taantumuksen perikuva jo parin sukupolven ajan samojen sanan vangitsijoiden ulostu_loissa.
>> No. 32469
>>32468
Menes nyt takas kohtuun siitä senkin sisäsiittonen jonne. Jos niin kauheesti masentaa ja ahistaa tämä maailma niin itke vaikka äitilles siitä.
>> No. 32477
Tiedosto 150545126879.jpg - (2.36MB , 3264x2448 , tmp_31154-20170915_075132-2012751787.jpg )
32477
Oottakaas...
>> No. 32478
>>32477
Jaa. Laitoin kuvan puhelimesta kun en jaksanut etsiä USB-piuhaa, ja siinä meni kai jotain mönkään. Mutta kummiskin, tommosta tavaraa lähti mukaan kirjaston poistohyllystä. Kiinnostaisi tietää minkälainen sekopää ottaa kuusiosaisesta kirjasarjasta neljännen osan ja jättää loput hyllyyn...? Näin oli nimittäin käynyt, harmittaa että en käynyt katsomassa aikaisemmin.

Ylipäätänsä hiippailin kirjastossa kun jouduin olemaan ilman nettiä pari viikkoa. Aloitin vihdoinkin Wither-kirjat, jotka haluan lukea ennen kuin pelaan ne pelit. Kolme ensimmäistä kirjaa meni äkkiä ja olivat ihan menevää perusfantasiaa. Mutta neloskirja on ollut jollain äpärällä lainassa jo toista kuukautta yli eräpäivän eli en pääse sitä lukemaan luultavasti vähään aikaan...

Siksipä aloitin Stephen Kingin Musta Torni -sarjan. Kingiä joskus nuorena paljon lukeneena onkin vähän outoa etten tiennyt tämän sarjan olemassaolosta ennen kuin siitä ruvettiin tekemään elokuvaa. Luulinkin että se olisi 7-osainen sarja ja sillä selvä... sitten neloskirjassa onkin yllättäen hahmo joka on tuttu Painajainen-kirjasta. Erittäin mystistä, ja kirjan lopetus se vasta jotain olikin... sitten oli pakko ottaa asioista vähän selvää, ja ilmeisesti tuohon sarjaan liitty suunnilleen Kingin kirjaa. I didn't sign up for this! Okei, suurin osa niistä sisältää vain pieniä viittauksia, mutta sitten taas toiset kirjat liittyvät hyvin läheisesti Mustaan Torniin. Nyt mulla on siis puoli tusinaa Kingin kirjoja luettavana että olen ajantasalla Musta Torni V:tä varten. IV:n loppu oli kyllä jotain ihan omaa luokkaansa, itseinsertti on yleensä merkki huonosta tarinasta mutta King jos kuka saattaa ehkä onnistua siinä.

>>32464
Tää mun piti lukea joskus 1984:n jälkeen, mutta olikin lainassa silloin ja unohtui. Kiitos muistutuksesta, pitää lainata sekin seuraavalla kirjastokäynnillä.
>> No. 32479
>>32478
>ilmeisesti tuohon sarjaan liitty suunnilleen Kingin kirjaa.
Niin siis 30. Suunnilleen 30 kirjaa, se on jo aika helvetisti. Jos lukisin ne kaikki, niin se olisi heittämällä pisin kirjasarja mitä olen lukenut. Mutta ne tusina kirjaa joissa on vain ihan pieniä viittauksia saavat kyllä odottaa, varsinkin jos se Witcher-kirja ilmestyy takaisin hyllyyn...
>> No. 32481
>>32478
Minä sain juuri toissa päivänä luettua Orwellin 1984:n.
>> No. 32483
Tiedosto 150548681430.jpg - (1.60MB , 4106x1521 , hyllykirja.jpg )
32483
Viimeinkin sain kuvan otettua suppeasta kokoelmastani, mikä on ollut tarkoituksena ottaa jo tämän langan alusta saakka. Joitakin kirjoja mitä olen muille lainannut on ollut lainassa pienen iäisyyden, joten en edes muista kirjojen nimiä mutta todennäköisesti psykologiaan tai "henkimaailman" hommiin on kirjojen aiheet liittynyt. Eli kiinnostuksen kohteena kirjoissa on tieto tai korkealentoinen hörhöily.

Perinteinen tarinamallinen kirjallisuus muutamaa kirjaa lukuun ottamatta jää sarjojen sekä videopelien alle. Kirjoja on tullut luettua liian vähän ja aloitettua koko kirjojen lukeminen aika myöhään. Yksinäisenä prosessinvalvojana aikaa olisi kuluttaa tuhottomasti kirjallisuutta, mutta surullista myöntää että aika on kulunut älypuhelinta räplätessä hedonistisen viihteen perässä ennemmin kuin mielikuvitusta, uusien näkökulmien, tiedon sekä ylipäätään itsensä kehittämisen muodossa.

Viimeisimpänä on tuota De Mellon Havahtumista pienissä osissa tullut luettua, jonka huomasin olevan samankaltaista Krishnamurtin teoksien kanssa.

Suosituksia olisi mukava muilta nyymeiltä kuulla jos tulisi laajennettua kokoelmaa. Olen ostanut tai saanut kirjat suoraan hyllyyni ja kirjastosta olen vain yhden kerran lainannut kirjan koko elämäni aikana, muistelisin olleeni yläasteella noihin aikoihin. Tietysti kirjastosta lainatessa vuokrausaika potkisi hieman perseelle ja motivoisi lukemaan kirjat loppuun ajoissa, mutta on mielekkäämpää napata kirja kainaloon hyllystä ja lukea omaan tahtiin.

Punaisella teipillä korjattu kirja on Krishnamurtin Avaimena vapaus
>> No. 32493
>>32478
>Kiinnostaisi tietää minkälainen sekopää ottaa kuusiosaisesta kirjasarjasta neljännen osan ja jättää loput hyllyyn
En tiedä, olisiko vaikka sellainen sekopää, joka olisi muut tai ainakin edelliset osat lukenut?
>> No. 32500
>>32478
>Kiinnostaisi tietää minkälainen sekopää ottaa kuusiosaisesta kirjasarjasta neljännen osan ja jättää loput hyllyyn
Voihan olla, että kyseinen osa ei ole koskaan ollut edes myynnissä siellä? Hävinnyt aikojen saatossa joko kirjaston tai asiakkaan tumpeloinnin takia?
>> No. 32510
>>32493
>>32500
Hyvät uutiset: kävin tänään taas kirjastossa, ja tuo 4. osa olikin nyt poistohyllyssä.
Huonot uutiset: 5. osan kansilehtisestä selvisi, että sarjassa onkin vielä 7. osa joka puuttuu. Netistä tuon saisi johonkin 10-15€ hintaan, joten kai se on pakko hommata myös...

Kansilehtisissä mainostetaan myös kuusiosaista Uudemman Ajan Maailmanhistoria sarjaa jonka saisi jostain antikvaarista muutamallakympillä, taitaa tulla samaan pakettiin.
>> No. 32517
>George Orwell - Tie Wiganin aallonmurtajalle
Ei voi kuin todeta, että duunareiden ja työttömien olot ovat maailmansotien välisestä ajasta parantuneet aivan tajuttomasti.
>> No. 32518
>>32517
Oks tää ajalta ennen kuin Orwell huomasi kansainvälisissä prikaateissa palveltuaan, että duunarien ja työttömien 'etujen ajajat' ovatkin näiden pahimpia vihollisia?
>> No. 32520
>>32518
Todennäköisesti. En ole lukenut kuin kaksi Orwellin kirjaa, enkä erityisesti perehtynyt kyseiseen kirjailijaan henkilönä. Mutta kyseisen kirjan jälkimmäisessä osassa herra on erittäin vahvasti sosialismin puolella. Hän tuntui kokevan, että jos sosialismia ei valita, on vaihtoehtona fasismi. Olen kuullut mainittavan, että myöhemmin hän muutti näkemystänsä sosialismista melkoisesti.
>> No. 32523
>>32520
>Hän tuntui kokevan, että jos sosialismia ei valita, on vaihtoehtona fasismi
Vaihtoehtoina siis keuhkotauti tai nuha;
-nälänhtä (johon suurimpana syynä pakko-otot, koko ns. 'sotakommunismin' käytäntö),
-joukkoterrori,
-turvallisuuselinten kaikkivoipaisuus (oikeus pidättää, vangita, tuomita ja teloittaa),
-kansanmurha (mm. Donin kasakoiden, ukrainalaisten, suomalaisten ja (Volgan) saksalaisten - unohtamatta tietenkään 'porvareita' luokkana),
-keskitysleirit (alkaen Penzasta ja Solovkista: 'Solovetskin syövän lähettämät etäispesäkkeet') ja
-pyhäinkuvain häpäisy (uskonnon järjestelmällinen hävittäminen, uskovaisten vainoaminen, pyhäinjäännösten häpäisy ja pappien joukkotuhonta)
tai
-talouden (maatalousvoittoisen) seisahtaminen (mutta ei merkittävä heikentyminen),
-mustapaitojen ja kommunistien runsaisiin raatomääriin (melko 50-50) johtaneet tappelut (nykytermein 'nahistelut') susirajalla, siis Rooman ulkopuolella (20-luvun loppuun: paikalliset 'rasit' pysyivät pitkään Mussolinin vaikutusvallan ulkopuolella),
-kirjeiden ja puheluiden runsas tarkkailu (ilman joukkoterroria tai -pidätyksiä),
-fascisminvastustajille lätkäistyt 20 vuoden karkoitustuomiot ulkosaarilla, joista lähes poikkeuksetta armahdettiin vuoden jälkeen,
-kaasuaseen käyttö etiopialaisneekereihin ja
-Vatikaanin sekä Italian sovinto ja yhdistyminen (sillä 'raskaalla' kompromissilla, että kirkkomaat korvattiin ja uskonnonopetus tuotiin peruskouluihin: lateraanisopimus, johon liberaalit hallitukset eivät olleet 'pystyneet' 40 vuoden aikana).
>> No. 32529
Tiedosto 150714822712.jpg - (94.76KB , 450x338 , asdasd.jpg )
32529
Itse tykkään lukea kirjoja jonkun verran ja voisinkin vastedes blogailla täällä vähän siitä mitä olen lukenut. Tietokirjallisuutta tulee luettua eniten.

Tällä hetkellä luen näitä kahta:
Voltaire - Kaarle XII:n historia
Jared Diamond - Tykit, Taudit ja Teräs
>> No. 32568
Rypäsraportti juuri ennen kirjastoreissua, koska olen taas ollut passiivinen.

>Juha T. Hakala - Kohtuuden Kirja: Näkökulmia ääriyhteiskuntaan.
Kaikennäköistä hömppää pohdiskelua vähän aiheesta kuin aiheesta. Ainoastaan perfektionismista puhuttaessa tuli sellainen olo, että nyt osuttiin jo melko lähelle. Volkswagen päästökohuun otettiin myös kantaa. Ilmeisesti ainakin osaan automalleista parempi standardit täyttävä suodatin olisi nostanut kustannuksia vain noin 100€

>J. K. Rowling - Sinutio Silosäkeen tarinat
Harry Potterit ja ne pari muuta "oppikirjaa" on tullut aikoinaan luettua. Oli kuitenkin tämän julkaisu mennyt kokonaan ohi.

>Aku Kopakkala - Juokse henkesi rdestä
Tämä kirjailija on se henkilö, joka monotettiin Mehiläisestä, hänen kyseenalaistettua masennuslääkkeiden tehoa julkisesti. Ihan mielenkiintoinen kirja, jos ultrajuoksu kiinnostaa lajina.
>> No. 32675
Mitä vittua, Solzenitsynin 'Punaisen pyörän' kolmannen solmun (maaliskuu 1917) ensimmäisen osan englanninkielinen käännös on julkaistu hiljattain.
Käännös tuskin kilpailee Esa Adrianin suomennosten tai H.T. Willetsin englanninkielen käännösten kanssa, mutta kaikki käy, kun ryssänkielikään ei taitu.

Tänä syksynähän tulee neuvostovastaista kirjallisuutta oikein täysilaidallinen, kun Applebaumin Ukrainan kansanmurhaa käsittelevä teos julkaistiin ja Kotkinin Stalin-elämäkerran toinen osa pitäisi julkaistaman tänään.
>> No. 32681
Tiedosto 150951643949.png - (481.18KB , 800x1010 , __nyarlathotep_haiyore_nyaruko_san_drawn_by_akappa.png )
32681
Lovecraftia lukenut paljon viime aikoina.

Lovecraft on ehdottomasti mielipiteiden jakaja:
Lovecraftin maailmassa on paljon alkuperäisiä ideoita ja käsitteitä jotka ovat muovanneet käsitystä kauhusta.
Toisaalta taas, sitä saa mitä tilaa ja hän oli kiistämättä amatööri pulp-kirjailija. Tarinoiden rakenne on välillä puuduttavaa ja hämmentävää. Välillä on näennäisen turhaa ja pitkäveteistä tuskallisen yksityiskohtaista kuvausta arkkitehtuurista, alueiden paikallishistoriasta, ympäröivästä luonnosta taikka mitäänsanomattomista sivuhahmoista.

Oma suosikki: The Colour Out of Space
Kauhistuttava ja toivoton eskalaatio. Juuri sopivasti edellämainittua yksityiskohtaisuutta.

En tykännyt: The Shadow over Innsmouth
Tarinan jaksotus on aivan mieletön: ensimmäiset kolme neljännestä on jaarittelua ja historiaa, yhtäkkiä ontuva toimintakohtaus ja lopuksi synkkä twist ilman mitään enteitä.

Kuva EI liity
>> No. 32682
>>32681

Jos et vielä ole lukenut, niin suosittelen ehdottomasti lukemaan suomalaisen Lovecraft-faniteoksen Keskiyön Mato Ikaalisissa. Itse ainakin tykkäsin todella paljon perinteisestä lovecraftilaisesta kosmisesta kauhusta sijoitettuna suomalaiseen maalaismiljööseen. Joku joskus pisti kyseisen novellin kokonaisuudessaan nettiin:
https://imgur.com/a/VdrBW
>> No. 32690
  >>32681
>>32682
Käsittääkseni upote selittää aika hyvin mikä Lovecraftin tarinoiden idea on ja miksi ne kiehtovat ihmisiä. Teillä varmaan pallo hallussa mutta oletan että moni ei tiedä tai on saanut väärän kuvan Cthulhusta yms.
>> No. 32724
Tiedosto 15105919765.jpg - (19.54KB , 236x312 , manga is lit.jpg )
32724
Oon lukenut vaan japsimangaa tämän vuoden kun sai kielipään sille tasolle että ei jatkuvasti tarvi tsekkailla kielioppia tai outoja kanjeja.

Tilasin tosin kirjastoon Pandemonium and Paraden ihan vaan koska tykkää kuivista akateemisista teoksista ja yokai jutuista.
>> No. 32913
Tiedosto 151862561242.jpg - (440.38KB , 800x541 , tulevaa kissanruokaa.jpg )
32913
Piin Elämä oli jännä ja vaikuttava teos mutta se ei ihan päässyt oikeuksiinsa kun pidin sen pokkariversiota taisteluasemalla ja luin kun oli piti odottaa jonkin latautuvan tai oli muuten tylsää.
[Takaisin] [Koko keskustelu] [viimeiset 50 viestiä] [Ensimmäiset 100 viestiä]


Poista viesti []
Salasana:  
Report post
Syy